Siirry suoraan sisältöön

Wordclock yhdestä kaapelista kahteen laitteeseen

  • tehnyt

Reilut viisi vuotta palvellut Presonus Digimax ADAT-muunnin hajosi. Ostin tilalle Audient ASP 880:n.

Audient ASP 880 on muuten täydellinen 8-kanavainen ADAT-muunnin studion tarpeisiin, mutta siinä on yksi puute Presonus Digimaxiin verrattuna: Wordclock OUT puuttuu. Äänikortissa (RME UFX II) on vain yksi Wordlock OUT. Ennen olin johdottanut sen Digimaxiin ja sieltä edelleen vanhaan Audienttiin. ASP 880:ssa ei ole D/A-muuntimia, joten sitä ei voi kellottaa ADAT:in kautta.

Nopea googletus ”wordclock splitter” ja ”BNC T connector” eivät tuottaneet muuta tulosta kuin että päätin tehdä Y-kaapelin omin päin. Jos ei toimi niin sitten joku B-suunnitelma…

Katkaisin 5-metrisen BNC-kaapelin poikki 60 cm ennen toista päätä ja tein Y-kappaleen toisen haaran lyhyemmästä kaapelista. Sitten vain kolvilla, sokeripalalla ja jeesusteipillä johdot kiinni. Testasin yleismittarilla, että signaali kulkee asianmukaisesti. Ulkonäköpisteet tässä vaiheessa ”ruma mutta ajaa asiansa”.

Laitoin Y-kaapelin kiinni ja tarkastin RME:n ohjauspaneelista, menevätkö kellot synkkaan. No menihän ne, ihan heittämällä! :)

Eli rohkaisevaksi ohjeeksi tulevaisuuden googlaajille: Wordclockin voi jakaa ainakin kahteen laitteeseen tekemällä yksinkertaisen Y-kaapelin.


ADAT 1 ja ADAT 2 on kellotettu Wordclockilla itsetehdyllä Y-kaapelilla.

Wordclock Y-kaapeli asennettuna.

 

Avainsanat: