Siirry suoraan sisältöön

Retroilua Korg-syntikoilla

Olen aina diggaillut Korg M1:n soundeja, koska sen piano, brass ja Ooh/aah sekä pari muuta presettiä ovat vain niin mahtavia. 80-lukuahan noi ovat vahvasti… En mä sinänsä mitään kasarisoundia yleisesti havittele – se oli muovisten syntikkasoundien ja liiallisen kaikulaitteiden käytön juhla-aikaa, mutta sopivalla tavalla rock-kitaroiden sekaan upotettuna noilla saa aikaan makeita juttuja.

Samat soundit löytyisivät VST-plugareina, mutta se ei ole sama… Plugareissa ei ole koskaan mitään yllätysmomenttia. Räkkiin ruuvatun syntikan parametreja on vaikampi säätää kuin tietokoneen ruudulla olevan VST-vastineen nappuloita, mutta tämä onkin se hyvä juttu – huomio keskittyy enemmän nuottien soittamiseen eikä säätöjen ruuvaamiseen.

Olen reitittänyt Korg M1R ja M3R -synat menemään Gyraf G9 -putkietuasteiden kautta Apogee AD16X -muuntimille. G9 tuo soundiin sitä kuuluisaa ”putkilämpöä”. En mä sitä ole hakemalla hakemassa, mutta nuo nyt sattuivat olemaan räkissä päällekkäin ja ajattelin kokeilla, että miten ne toimivat yhdessä. Synat kuulostivat putkitettuina paremmilta kuin koskaan, joten jätin asetukset toistaiseksi pysyviksi.

 

Pattereiden vaihtopalvelu

Jos sulla on loppunut patteri vanhasta syntikasta, niin ota yhteyttä – voin vaihtaa patterin pientä korvausta vastaan. Homma on hallussa, koska olen joutunut tekemään sen jo niin monta kertaa studion laitteisiin.