Siirry suoraan sisältöön

Ohjeita Rymy-Eetun miksaajille

  • tehnyt

Päivitetty 26.10.2022

Tämä on epävirallinen ohje miksaajille, jotka vierailevat miksaamassa bändejä helsinkiläisessä Rymy-Eeetu-ravintolassa. Ohjeessa voi olla epätarkkuuksia tai virheitä, koska olosuhteet ja laitteistot päivittyvät ajan myötä.

Miksuspöytä ja kanavat

Talon miksauspöytä on Behringer X32. Sitä voi ohjata iPadilla tai Android-tabletilla.

Lavan ja miksauskopin välillä on kaukokaapeli, joka on kytketty valmiiksi kiinni pöydän tuloihin. Jos teet muutoksia johdotuksiin, niin palauta ne alkuperäisiksi illan päätteeksi. Kaukokaapelin breakout-boksi on ruuvattu lavalla olevan kaapin kylkeen. Vanha breakout-boksi on takaseinällä, se ei ole enää käytössä.

Langattomien vastaanottimien johdot on merkitty tunnuksin W1-W8. Vastaanottimet ovat miksauspöydästä katsottuna silmien korkeudella takaoikealla. Niitä ei tarvitse säätää, mutta vastaanottimien etupaneeleissa näkyy signaalien tulotasot.

Lavalla on 2 talon monitoria. Ne ovat kovassa käytössä, joten ota oma monitori varalle.

 

Edit: seuraava tieto voi olla vanhentunutta tai edelleen voimassa olevaa:

Miksauspöydän ja DJ-mikserin stereo outit yhdistyvät yhdeksi stereo outiksi oikeanpuoleisella pöydällä olevissa vihreissä LA Audion DI-bokseissa. Joskus signaalien yhdistämisessä on outo bugi (impedansseihin liittyvä?) ja se syö merkittävästi miksauspöydästä tulevasta signaalista. Ongelman voi kiertää irroittamalla DJ-pöydän piuhat bokseista setin ajaksi. Johdot täytyy kytkeä takaisin heti setin jälkeen, koska muuten tauolla ei kuulu musiikkia.

Mikrofonit

Talon langattomista mikeistä numerot 2 ja 7 on todettu toimiviksi. Varaparistoja löytyy yleensä takahuoneen räkkihyllyltä.

Talon mikrofonit löytyvät esiintymislavan säilytyskaapista. Siellä on valikoima dynaamisia mikrofoneja rummuille ja instrumenteille ja vähintään yksi kondensaattorimikrofoni rumpujen overheadiksi. Myös mikrofoni bassorummulle löytyy talon puolesta.

Talon rummut

Esiintymislavalla on soittovalmis rumpusetti. Uudet rummut on hankittu maaliskuussa 2018.

Kaikki bändit soittavat talon rumpusetillä. Kevyimmillään rumpali hoitaa keikan tuomalla paikalle itsensä sekä omat kapulat (ja muun bändin). Oma bassorummun pedaali ja omat pellit eivät ole haitaksi.

Talon bassovahvistin

Esiintymislavalla on talon puolesta Markbass-bassocombo. Siinä on DI-lähtö, joka on Markbasseihin tottumattomalle vähän piilossa.

Talon mikrofonitelineet ja nuottiständit

Rymy-Eetussa on puoli tusinaa mikkitelinettä sekä pari nuottiständiä. Jos niitä ei näy lavalla, niin ne löytyvät yläkertaan vievien portaiden alla olevasta komerosta.

 

Soundi miksauspöydän luona vs. alakerrassa

Bassot eivät kuulu miksauspöydän luokse. Ne pitää käydä tarkastamassa alhaalla pöytien ja tanssijoiden seassa.

Lavan edessä laulusta ei saa selvää, koska kattoon kiinnitetyt kaiuttimet ampuvat ääntä tanssilattian yli.

Ruokailu

Edit: 2022 keittiö on ollut kiinni. Tarkasta tilanne ennen keikkaa.

Ruoka kannattaa tilata ennen ensimmäistä settiä, jolloin se odottaa valmiina lautasella ekalla tauolla. Muusikoiden menu on esillä takahuoneeseen johtavien portaiden alapäässä. Annos haetaan omatoimisesti keittiöstä vasemmanpuoleiselta pöydältä. Haarukat, veitset ja servetit: kävele ulos keittiöstä ja käänny tiukasti oikealle. Aterimet ovat 15 x 15 cm puulaatikoissa. Jos bändi on iso, niin vie aterimet kerralla koko porukalle.

Likaiset astiat kannetaan omatoimisesti keittiön perälle: baaritiskin saluunan ovista sisälle, perällä vasemmalle ja uudelleen vasemmalle. Tyhjennä jätökset roskikseen. Laita haarukat ja veitset likoomaan.

Sekalaisia huomioita

Älä muuta miksauspöydän johdotuksia.

Älä muuta tai ylikirjoita toisten bändien presettejä.

Pidä miksaajan koppi siistinä.

Laita talon johdot takaisin kaappiin.

Rymy-Eetun juomalaulua tulee soittaa säännöllisesti.