Siirry suoraan sisältöön

Microsoft näppäimistö – tuotearvostelu

  • tehnyt
Microsoft näppäimisö kokemuksia - vältä - huono

Pulu Studion tuotearvosteluyksilöstä päivää. Kirjoitan tätä artikkelia studion olohuoneen tietokoneen uudella näppäimistöllä, koska ”vanha” meni mykäksi tänä aamuna. Kyseessä on langaton Microsoft-näppäimistö, tyyppiä ei ole kirjoitettu näppäimistöön.

Tässä lyhykäisyydessään tämän surkean Microsoft-näppiksen kokemukseni:

  • Näppäimistö on periaatteessa langaton, mutta käytännössä ei. Kantama on alle 80 cm. Minulla on näppäimistön ja vastaanottimen välissä 110 cm pelkkää raikasta ilmaa, mutta se on liian pitkä matka Microsoft-näppäimistölle. Jouduin tämän takia asentamaan USB-jatkojohdon, jonka toin sohvan tyynyn alle aivan näppiksen lähelle. Lisäksi jos välissä on jalka tai käsi, niin se lyhentää kantamaa entisestään. Ehkä surkein näppäimistön kantama mitä olen koskaan tavannut.
  • Kirjainsymbolit kuluivat eniten käyttämistäni näppäimistä pois kokonaan tai osittain. Esim. L-kirjaimen kohdalla on pelkkää mustaa muovia.
  • Funktionäppäimiä ei ole ryhmitelty neljän joukkoihin. Tämän takia esim. usein tarvittavan F5 (refresh page nettiselaimissa) löytäminen sormituntumalta ei ole mahdollista. Irrotin siksi F6-näppäimen hatun, jotta löytäisin F5:n näppäimistöön katsetta siirtämättä.
  • Sama juttu F12-näppäimen kanssa; sen vieressä oikealla puolella ei ole tyhjää, vaan joku turha näppäin. Otin sen pois samasta syystä kuin F6:n.
  • Insert-Home-PgDn ja Delete-End-PageDn -näppäimistöryhmää ei ole myöskään laitettu erilleen, joten myös niiden löytäminen sormituntumaa käyttäen ei ollut koskaan mahdollista. Otin Insertin hatun pois, jolloin sain siitä sormille merkkikohdan, missä tuon ryhmän loput näppäimet ovat.
  • Näppäinten pinnoitus oli ostohetkellä matta. Käytön aikana eniten sormien kanssa kosketuksissa olevat pinnat muutuivat kiiltäviksi.
  • Ja lopulta näppäimistö meni mykäksi n. kahden vuoden käytön jälkeen. Paristojen vaihtaminen, jännitteiden tarkastaminen ja USB-vastaanottimen siirtäminen eri paikkaan eivät auttaneet. Saman setin hiiri jatkoi sentään toimintaansa.

Kiitämme:

Moitimme:

– Kaikki muut asiat.

T. Nimim. ”Ei ikinä enää”

Avainsanat: