Siirry suoraan sisältöön

Genelec-huolto kokemuksia

  • tehnyt

Pulu Studion tarkkaamon Genelec 8040A -kaiuttimet tulivat taloon syyskuussa 2008. Ne ovat olleet siitä lähtien koko ajan käytössä ja virrat päällä kesälomialukuunottamatta.  Toisen kaiuttimen korjautin jo pari vuotta sitten, nyt tämä toinenkin kappale alkoi brummata. Nyt jo..? Tämä Genelec 8040A  -yksilö toimi täydellisesti 125.000 tuntia, toinen ’vain’ 107.000 tuntia. Ei paha….

Vertailun vuoksi Behringer ADAT -etuaste, joita studiolla oli käytössä pari kappaletta menneinä vuosina. Ne kestivät keskimäärin 3,5 vuotta (30.600 tuntia), mutta niistä pidettiin virrat pois aina käytön aikana, joten todellinen käyttöikä oli ehkä joku 10.000 tuntia. Genelec voitti Behringerin kestävyydessä 10-kertaisesti.

Entäs huollon nopeus?

Vika ilmeni sunnuntaina 18.12.2022. Laitoin saman tien huoltoon kyselyä, että vieläkö löytyy varaosia ja onko mahdollista saada kaiutin jouluksi kotiin. Maanantaina aamulla tuli vastaus, että ”varaosia löytyy edelleen, aikataulun puolesta tekee tiukkaa, mutta kysyn, josko joku huoltomiehistä ehtisi korjata tämän”. Laitoin paketin Matkahuollon kautta liikenteeseen maanantaina. Keskiviikkona se oli saapunut Iisalmeen Genelecille. Torstaina tuli ilmoitus, että kaiutin on korjattu. Perjantaina iltapäivällä kävin hakemassa paketin Postista.

TODELLA NOPEAA TOIMINTAA GENECILTÄ!!!

Entäs huollon hinta?

Genelec ei todellakaan harrasta varaosien riistohinnoittelua. Vahvistinkortin vaihto töineen ja postikuluineen oli reippaasti alle 200 €.

Genelec. <3 🙂