Siirry suoraan sisältöön

DIY kitaran kaulatuki kielenvaihtoon ym. säätöön

  • tehnyt

Kitaran kaulatuki – tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten! Kipinä lähti liikkeelle siitä, että eilen pitkästä aikaa käyttöön ottaamani Ibanez RG sähkökitaran kaularautaa täytyy kiristää. Kun kitaran laittaa pöydälle operoitavaksi, niin se makaa ikävästi kaulan päätä vasten, ellei kaulan alle laita jotakin koroketta.

Jotakin koroketta on nyt tulossa. Tarkkaamon takasohvan takana on raakaa puutavaraa ja sieltä löytyikin tällainen pätkä tarkasti suorakaiteen muotoista puuta:

Kaivoin kuviosahan esille ja matkasin puun kanssa studion puusepänverstaalle eli vessaan. Sieltä kohta lentävät purut on nimittäin helpointa imuroida pois…

Muutaman minuutin kuluttua olin sahannut pieleen menneen prototyypin ja sen jälkeen tussimerkintöjen avustuksella toimivan kappaleen.

Koekäyttö vahvisti, että sahaus meni oikein!

Siirrytään pintakäsittelyosastolle.

Käsien ulottuvilla oli tarjolla mustaa ja vihreää maalia. Otin vihreän purnukan, koska edellisen DIY-projektin aikana olin käyttänyt mustaa. Johonkin näiden päätösten pitää aina perustua.

Kirjoitan artikkelia maalin vielä kuivuessa. Viimeistelen kitaratuen tekemällä kaulan syvennykseen kumipinnoitteen. Muuten pintakäsittely saa olla juuri tuollainen – näitä kerran muutamassa kuukaudessa tarvittavia palikoita on turha alkaa hiomaan ja koristelemaan yhtään enempää. Pääasia, että tuki toimii ja kitaristin elämä tuli helpommaksi. :)