Siirry suoraan sisältöön

Yamaha CH-01 chorus – konkkaremontti ja modausta

  • tehnyt

Ostin Japanista Yamaha CH-01 chorus-pedaalin, koska ”miksipä en”.  Ensimmäinen pikatesti on takana – toimii, vaikka on/off-kytkin vähän paukahtaa. Soundi on aika huono – ei siinä mitään häiriöitä ole, mutta jotenkin efektissä ei ole ”elämää”. Parempi siis kurkata konepellin alle…

Irrotin ensimmäisenä työnäni pedaalin päädystä vain Yamahan omaan pedaalilautaan sopivan moninapaliittimen. Tilalle laitan sen päälle normaalin DC-liittimen kuten muihinkin korjaamiini ja restauroimiini Yamaha-pedaaleihin. Seuraavaksi vaihdoin kaikki elektrolyyttikondensaattorit. Regulointielkon kapasitanssi oli pudonnut 100 => 83 uF. Tämä on mielestäni vielä siedettävä arvo, eikä vaikuta toimivuuteen. Sen sijaan pienemmät 10 uF/16V pienet elkot olivat vuotaneet ja kuivuneet. Nimellinen 10 uF arvo oli enää lukema komponentin kyljessä; mitatut arvot olivat 0,9 – 2,2 uF.


Kuva: 40 vuotta chorus-pedaalissa palvelleet kondensaattorit pääsevät nyt ansaitulle eläkkeelle sekajätteeseen.

Yamahan liitin poistettu piirilevyltä.

 

Irrotan seuraavaksi TL062-oparin. Tilalle tulee 8-pinninen kanta ja sen päälle TL072.

 

Uudet oparit

Irrotin TL062 ja JRC4558 -oparit ja laitoin niiden tilalle IC-kantoihin kiinnitettävät TL072:t. TL072 tuntuu toimivan mainiosti näissä vintage Yamaha-pedaaleissa.