Siirry suoraan sisältöön

Tyrmä – Disconnect Me [death metal]

  • tehnyt

Tyrmä on kesällä 2020 perustettu black / death metal -bändi, joka lähti liikkeelle laulaja Ms Ektoplasman kyllästyttyä laulamaan korkeita stemmoja poppibiisien kertseihin heleän korkealla äänellään. Yhdessä taustalaulusessiossa Ekto sai referenssiksi kuunnella Prodigyn Firestarter -biisiä. Bändi oli hänelle tuttu, mutta se johdatti nuoren, lupaavan poppilaulajattaren musiikin pimeimmälle puolelle.

Tässä biisi, jonka päähenkilö kieriskelee halvaantuneena henkisissä tuskissaan toivoen hoitajien irrottavan hänet letkuista.

Bändi alkaa tehdä seuraavaa biisiä loka-marraskuussa. Tyylilaji vaihtunee tämän jälkeen black metalliin. Täällä studiolla kun on tullut kaikenlaisia bändejä vastaan niin monesti asiakkaat kysyvät, että ketä täällä on käynyt. Sanon yleensä, että olen äänittänyt peräkkäisinä päivinä gosbelia ja death metallia. Nyt saisi taas joku gosbel-bändi ilmaantua studiolle niin saisin tästä tuoreen referenssin siihen moninaiseen tyylilajien kirjoon, jota studiolla pääsee kuulemaan.

Biisin tuotannosta vielä sen verran, että äänimaailma on yhdellä sanalla luonnehdittuna ’brutaali’. Jos lempimusamaku pyörii Radio Novan, Suomipopin ja Saimaan Aaltojen välissä, niin vältä biisin kuuntelua. Tuo ei ole lastenmusiikkia. 🙂