Polttarit studiossa

Kesä + polttarit = studiossa käy paljon polttariseurueita levyttämässä juhlakalulle biisin. Viime viikolla oli aivan järkyttävän taitava kuoro, joka lauloi neliäänisesti The Beatles – Come Togetger -biisin omalla sovituksella. Tänään päivän polttarisankari oli tehnyt omat sanat Princen Purple Rainiin. Tein kappaleeseen pohjat edellisenä iltana aloittaen biisin opiskelun etsimällä Princen Making Of -videoista. Biisi oli lopulta melko yksinkertainen – neljä sointua kiertävät korvakuulolta ennustettavaksi, joten suurin työ oli etsiä sopivat soundit. Törkeän paljon kaikua ja rummut LinnDrum-sampleista.

Polttarirasti on tuleville sulhasille ja morsiamille 98% tarkkuudella päivän kohokohta – yleensä he ovat edes jollakin tavalla musiikista kiinnostuneita ja heille on hienoa päästä äänittämään itselleen tärkeä kappale parhaiden ystävien kanssa. Laitan usein porukan laulamaan kertosäkeeseen köörejä – vireellä ei ole niin väliä, koska pääasia on, että äänitteestä jää matkamuisto polttaripäivän tapahtumista… 🙂

Muutama kuukausi sitten oli polttarit, jossa biisinä oli itselleni ennen tuntematon Pitkät pellot. Julkaisin taustanauhan Youtubessa.