Jos haluat saada täysin autenttisen laitteen, niin osta aito. Haittapuolina voisi mainita korkean hinnan ja sen, että vuosikymmeniä vanhojen laitteiden kunto voi olla arvoitus. Esimerkiksi elektrolyyttikondensaattoreilla on rajattu käyttöikä. Ostamalla aidon ostat palan historiaa.
Itse tehdyn laitteen hyviä puolia: komponentit on mahdollista valita huolellisesti käyttäen niin laadukkaita osia kuin itse haluaa. Kaupalliset valmistajat tekevät laitteet mahdollisimman edullisesti, jotta myyntihinnasta jäisi mahdollisimman paljon katetta. Itse tehtyyn laitteeseen voi valita parhaat komponentit. Itse tekemällä tietää oikeasti, mitä laite on syönyt sisäänsä. Itse tehdyä laitetta on helppo muuttaa ilman jälleenmyyntiarvon laskemista. Jotkut vintage-laitteet ovat kestäneet siksi, että aikoinaan voiton maksimointi ei ollut kaikkea hallitseva yritystoiminnan ajatus. Tällaisia valmistajia on toki nykyäänkin, mutta on niillä hintaakin! Esimerkiksi Purple Audio valmistaa mainiota 1176-kompressoria, mutta hinta on lähes 2.000 € (itse tehty laadukkaista osista tehtynä maksaa 400 €).
Laitteiden rakentaminen on palkitseva harrastus. Pöydällä lojuvasta kasasta vastuksia, kondensaattoreita ym. osia syntyy kohtuullisella vaivalla huippuluokan EQ, kompressori tai etuaste. Kun laitteet rakentaa itse, niin niihin kohdistuva mystiikka hälvenee – vanhat 1176:t, Pultec EQ:t ja SSL:n kompresorit ovat elektronisia laitteita, joista on mahdollista tehdä itse 99,9% tarkkuudeella. Samoista molekyyleistä ne vanhat laitteet on tehty kuin uudemmatkin. Oma voi olla jopa paremman kuuloinen, koska laitetta voi muutella. Omaan voi laittaa nykyaikaiset liittimet, virtalähteen ym. laadukkaita komponentteja, joita ei aikoinaan ollut saatavilla.