Siirry suoraan sisältöön

Darkness Is My Canvas – Salvation (Live in Studio)

 • tehnyt

Studion ”oma” bändi Darkness Is My Canvas teki studioliven sunnuntaina 8.1.2023.  Laita biisi kuunteluun, alempana lisää juttua siitä, miten tämän toteutin.

Valmistelut alkoivat edellisenä päivänä: bändin taustakangas takaseinälle, RGB LED-valot soittohuoneeseen ja tietenkin savukone tuomaan usvaista tunnelmaa. Bändimme rumpali Marcus uhosi ensin rakentavansa rumpukorokkeen ja tuovansa omat rummut, mutta todellisuus iski vasten kasvoja ja hän päätti lopulta soittaa studion Pearl Master Custom -setillä – ilman rumpukoroketta.

Kanavalista:

 1. Kick  – Shure Beta 52
 2. Snare Top – SM57
 3. Snare Bottom – SM545
 4. 12″ Tom – SM58
 5. 14″ Tom – Sennheiser MD441
 6. Overheads – Neumann KM184 (A-B-strereopari)
 7. Room mics – AKG C414B-ULS (4 metrin päässä, A-B-stereopari)
 8. Bass – DI (Radial Passive DI)
 9. Gtr Pete DI
 10. Gtr Panu DI
 11. Gtr Pete Axe FX II (stereo)
 12. Gtr Panu Axe FX III mk 2 (stereo)
 13. Vox Pete
 14. Vox Panu
 15. Click track
 16. Cue track
 17. Backing track (stereo)

Studiolive toteutettiin keikoilla käytettävän taustanauhan kanssa, joten lopputulos antaa tarkan kuvan bändin livesoundista tällä hetkellä – olettaen, että livemiksaaja onnistuu ruuvaamaan kulloisessakin keikkapaikassa soundit kohdalleen.

Panu oikealla, vasemmalla Pete, rummuissa Marcus ja takana häämöttää valkean paidan kanssa Santtu. Savua oli tässä vaiheessa riittävästi… :)

Kaikki Darkness Is My Canvasin jäsenet käyttävät keikoilla korvamonitorointia, joten studiolive tuntui kuunteluolosuhteiltaan tutulta. Jokaiselle tulee korviin klikki, cue-raita, taustanauha sekä vapaasti valitut kanavat livepuolelta. Itselläni (Panu) klikki tulee suunnilleen yhtä lujaa kuin rummut, taustanauhaa jonkin verran, oma laulu ja kitara pinnassa, bassoa vähän, Peten kitaraa ja laulua sen verran, että pystyn laulamaan stemmat synkassa. Eli sopivan riisuttu äänimaailma, jossa voi keskittyä oman tontin hoitamiseen.

Kitarasoundit tulevat valmiina kummankin kitaristin Axe FX -efekteistä. Lauluissa käytämme TC Heliconin etuasteita; TC:ssä on kompressori, de-esser, kierronesto, oppiva EQ ja tarvittaesa myös autotune. Pidän tunetuksen päällä, mutta se on tosi miedolla asetuksella, koska meillä laulut saavat kuulostaa luonnolliselta ja lauletulta.

Tämä kokoonpano on ollut kasassa vasta loppusyksystä alkaen, joten siihen nähden saatiin aikaan kelpo livetaltiointi. Tämä julkaistu versio on 3. otto, eli ei biisi nyt ihan ykkösellä mennyt purkkiin…

Avainsanat: