Siirry suoraan sisältöön

Darkness Is My Canvas – Bleed

  • tehnyt

Studion tuottajan – Panu Pentikäisen – ”oma” bändi Darkness Is My Canvas julkaisi uuden biisin ja musiikkivideon ”Bleed”. Tätä biisiä tehtiin antaumuksella useampi työpäivä ja lopputulos on ihan jotain muuta kuin mistä lähdettiin liikkeelle… Matkan varrella vaihtui tempo, sävellaji, biisin nimi ja genre, mutta projektitiedoston kansio oli koko ajan sama. 🙂

DIMC:n viimeisimmissä biiseissä rummut on soittanut Kai Jokiaho omassa kotistudiossaan. Pulu Studiolla olisi toki loistavat mahdollisuudet äänittää hyvät rummut milloin vain, mutta niin on Kaitsullakin kotona. Online-työskentelyssä säästyy aikaa ja vaivaa ja jos sovituksissa on viime hetken säätämistä niin videoyhteys on aina saatavilla!

Alun kitaramelodian PITI olla soolo, mutta kehitin siitä niin melodisen, että siitä tuli pikemminkin sävellys kuin vapaa improvisointi. C-osassa tein kunnon irtioton biisin flowsta ja vaihdoin tahtilajin vähemmän käytettyyn osastoon – taisi olla 25/8 tai jotain. 🙂 Tuohon kohtaan ohjelmoin konebassarin, koska en kehdannut kiusata rumpalia matemaattisilla operaatioilla. 😀 ”Siis periaatteessa 3-4-3-4-3-4-4 eli voit miettiä 3x seiska ja päälle yksi nelonen”.

Outrossa on viittaus yhteen lempparibändiini eli Def Leppardiin ja niiden hittiin Love Bites. Ja jos Muse-henkisyys ei suoraan paista läpi, niin mainitaan nyt sekin… C-osahan on silkkaa Radioheadia.

Seuraavat biisit tällä bändillä ovat Green Day -henkistä punkrockia ja electroa. Saattaa tulla seuraavalle videolle meidän omat naamat ja vartalot tekemään myötähäpeää aiheuttavia tanssiliikkeitä (tai sitten ei).

Avainsanat: