Siirry suoraan sisältöön

Äänitys

Musiikin ja puheen äänitystä

Pulu Studio on musiikin ja puheen äänittämiseen, miksaamiseen ja masterointiin sekä tuottamiseen keskittynyt äänitysstudio.

Puhetuotanto

Mainosfilmien voiceover, podcastit, oppimateriaalit – studiomme akustoitu ja äänieristetty 35 m2 soittohuone soveltuu mainiosti kaikentyyppisten puheäänitysten tekemiseen. Olipa kyseessä yksi tai viisi puhujaa yhtä aikaa, kaikki saadaan taltioitua laadukkaasti ammattitason tuotannon vaatimusten mukaisesti.

Jälkikäsittelyssä studion äänittäjä Panu Pentikäinen tarkastaa ja korjaa rutiinilla puheessa sattuneet virheet (rykiminen, maiskautukset, epäröinnit jne. saadaan editoitua pois huomaamattomiksi).  Luonnollisesti myös täysin raakaraidat on mahdollista saada mukaan itse jälkikäsiteltäväksi.

Pulu Studion yleislinja puhetuotannossa on neutraalin selkeän, luonnollisen puhesoundin tavoittelu. Äänen jälkikäsittelyssä pyrimme aina saamaan lopputuloksen kuulostamaan siltä, että loppukäyttäjä keskittyy vaistonvaraisesti sisältöön eikä soundiin. Emme suosi korvia nopeasti rasittavaa, ’ylihypetettyä mainosääntä’, vaikka sellainen toki saadaan aikaan erikseen pyydettäessä.

Bändit – Rock – Indie – Metalli – Pop – Jazz

Pulu Studio on aloittanut toimintansa rock-bändien äänittämisellä. Samoilla linjoilla ollaan edelleen, vaikka bändien määrä tuntuu vähenevän vuosi vuodelta. Vuonna 2005 studiolla tehtiin rockia ja metallia 330 päivänä eli käytännössä niin paljon kuin oli mahdollista. Tahti on rauhoittunut, koska musiikin uudet tuulet eivät suosi bändimusiikkia.  Tästä huolimatta bändien äänitys ja tuotanto on edelleen lähellä studion sydäntä ja toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kaikki elävää musiikkia tekevät yhtyeet.

Kriittisin osuus eli rumpujen äänitys onnistuu Pulu Studiolla varmasti, sillä soittohuoneen akustiikka ja mikitykset ovat löytäneet 15 vuoden aikana tarkoituksensa. Kitara- ja bassokaapit voidaan laittaa eri huoneisiin vuotojen eliminoimiseksi. Kaikille soittajille *) on oma kuuntelu, joihin saadaan säädettyä henkilökohtaiset miksaukset äänityksen ajaksi. *) Viisi yksilöllistä luurikuuntelua on valmiudessa koko ajan. Kuudes ja seitsemäs saadaan pienellä säätämisellä.

Pearl Master Custom -rumpusetti pelteineen sekä kaikki kalustosivulla luetellut kitara- ja bassokamat ovat aina vapaasti käytettävissä äänityssessioiden aikana.  Studion äänittäjä/tuottaja Panu on miksannut satoja bändisessioita ja hän pitää huolta siitä, että äänityspäivä käytetään tehokkaasti hyödyksi.

Polttarit

Polttarirasti studiossa: tuokaa juhlakalu studioon laulamaan hänen lempikappaleensa. Äänitys ym. tuotanto tehdään mahdollisimman realistisesti niin kuin ”oikeiden” laulajien kanssa. Polttarit studiossa on ollut poikkeuksetta sekä polttarisankarin että muun juhlaporukan mielestä päivän kohokohta! Kysy vapaata aikaa hyvissä ajoin – varsinkin loppukeväästä ja kesällä lauantaisin voi olla ruuhkaa.

Polttarirasti studiossa on laulua koskaan harrastaneille aina päivän paras rasti. Bestmanit, kaasot ja koko porukka pääsevät laulamaan mukaan, jos lauluhaluja riittää.

Online-miksaus ja masterointi

Kotona on nykyään helppo äänittää todella korkealaatuisesti, mutta miksaaminen vaatii edelleen hyvän kuunteluhuoneen ja kokeneet korvat. Lähetä kappaleesi raidat Pulu Studiolle miksattavaksi ja / tai masteroitavaksi. Voit valita masteroinnin sopivaksi vinyylille, C-kasetille, CD:lle tai streamaukseen (Spotify, Youtubelle, SoundCloud jne.).  Myös savikiekkomasterointi on tulossa jossain vaiheessa – Pulu Studio yrittää löytää maailmalta laitteen savikiekkojen tekemiseksi!

Ota yhteyttä, vastaamme nopeasti!
Lähetä sähköpostia!

Saapuminen

Pulu Studio sijaitsee keskellä Helsinkiä Vallilassa. Tänne on helppo saapua kaikista ilmansuunnista autolla, julkisilla ja pyörällä. Helsingin kaksi pääväylää, Mäkelänkatu ja Sturenkatu risteävät studion lähellä. Pasilan juna-asema ja kauppakeskus Tripla ovat alle 15 min kävelymatkan päässä.

Studio sijaitsee teollisuuskiinteistön sisäpihalla. Käytössämme on yksi jaettu vierasparkkipaikka. Jos se on varattu, niin Nisiänkadulla on  maksuton pysäköinti ja 50 metrin päässä maksullinen pysäköintikenttä. Polkupyörän voi jättää sisäpihalla katetulle alueelle.